5 ting du skal være opmærksom på ved dit billån

Du kan spare mange penge ved at sætte dig lidt ind i finansieringen af din nye bil. Her er en række ting, du bør være opmærksom på, inden du tager den første prøvetur.

1. Se dig omkring

Undersøg markedet for billån, og lad dig ikke friste af det første lån, du får tilbudt. Hvad enten det er et lån fra forhandleren, en online låneudbyder eller banken. Du er fri til at vælge det lån, der passer dig bedst. Og tit er der en del penge at spare ved at kigge dig omkring.

Det betaler sig at undersøge markedet og få et par tilbud, inden du vælger billån.

2. Sammenlign priser via ÅOP

Billån er som alle andre lån. Det koster nogle penge at oprette, og så betaler du nogle renter. Måske også nogle andre gebyrer. Alle omkostninger er samlet i begrebet ÅOP – Årlig Omkostning i Procent. Når du skal sammenligne priser på billån, er det altså ÅOP, du skal kigge på. Også selv om låneudbyderen måske ikke oplyser den med det samme.

Se Dibas ÅOP og lånevilkår her

3. Vælg fast eller variabel rente

De fleste udbydere tilbyder, at du kan vælge mellem en fast eller en variabel rente. Den faste rente har de senere år været lidt dyrere. Til gengæld kender du dine udgifter og kan planlægge ud fra dem. Med den variable rente udnytter du det nuværende lave renteniveau. Men ingen kan som bekendt spå om fremtiden.

4. Få styr på det med småt

Vær lige så grundig med din gennemgang af lånet, som du er med bilen: Kig under kølerhjelmen og få overblik over alle detaljer. Det er surt at falde over et uforudset gebyr, når du først har skrevet under.

Her kan du se lånevilkår, gebyroversigt og alt det andet med småt hos Diba

5. Tjek omkostninger ved indfrielse af lånet

Det er ikke alle billån, du kan indfri helt eller delvist uden yderligere gebyrer. Så vil du sælge bilen, inden lånet er indfriet, risikerer du at skulle betale ekstra for det.

Hos Diba kan du altid indbetale ekstra eller indfri lånet før tid – helt uden gebyrer. Læs mere her

Følg Diba Billån på Facebook

Kontakt

Diba Billån
Axeltorv 4
4700 Næstved
Telefon: 5575 4300
Fax: 5575 4301
bil@diba.dk

Åbningstider:
08:00 – 18:00 alle hverdage
10:00 – 16:00 lørdag og søndag

Udfærdigelse af lånedokumenter og udbetaling af lån:
08:00 – 18:00 alle hverdage

Vi holder lukket på helligdage.